7 stvari, ki jih ne smete storiti, ko pakirate ročno torbo

Pakiranje ročne torbe je umetnost. Pametni popotniki morajo uravnotežiti zahteve letalskih prevoznikov in letališke varnosti, poskrbeti, da so pomembni predmeti zlahka dostopni, in si zapomniti vse malenkosti, zaradi katerih jim bo med letom udobno.

Ne prinašajte tekočin ali gelov, večjih od 100 ml

Začnimo z osnovami, kako spakirati ročno prtljago: če potujete s stekleničko šampona ali kreme za sončenje polne velikosti, mora biti v vaši oddani torbi, ne v vaši ročni prtljagi. Svetovna letališča omejujejo tekoče/gelne predmete v vaši ročni prtljagi na steklenice, ki niso večje od 100 ml; vse se morajo prilegati v eno liter (ali liter) plastično vrečko z zadrgo.

To pomeni, da če boste za letalo vzeli steklenico vode ali gazirane pijače, jo obvezno kupite in pospravite v ročno prtljago po varnosti, ne prej. (Ne bodi tisti popotnik z zamegljenimi očmi, ki se pojavi na kontrolni točki v zgodnjih jutranjih urah s skodelico kave, ki ste jo pravkar kupili, samo zato, da jo morate zavreči.)

Upoštevajte, da obstaja nekaj izjem od tega pravila, vključno z bistvenimi zdravili in hrano za dojenčke ali otroke.

Ne pakirajte drugih prepovedanih predmetov

Vlada vsake države ima nekoliko drugačna pravila o tem, kaj se sme in česa ne sme prinesti na letalo, vendar praviloma v ročno prtljago nikoli ne smete dati ničesar od naslednjega: strelnega orožja, eksploziva, bejzbolskih palic ali druge športne opreme, ki se lahko uporablja kot orožje, razpršila za samoobrambo (kot je mace) in ostri predmeti, kot so noži in varnostne britvice.

Ne zakopajte svojih tekočin in gelov globoko v torbo

Prihranite čas v varnostni liniji, tako da poskrbite, da bo vaša plastična vrečka s tekočinami in geli točno na vrhu vaše ročne prtljage ali v lahko dostopnem žepu – tako ne boste kopali po njej, medtem ko potniki za vami tapkajo svoje prsti na nogah v razdraženosti.

Ne spakirajte preveč

Se zavedate, da je za oddano prtljago potrebno doplačilo, če je pretežka ali prevelika – toda ali ste vedeli, da številne letalske družbe tehtajo tudi ročno prtljago? Tako Qantas kot Air New Zealand imata na primer omejitev teže 15 funtov za ročno prtljago (7 kilogramov), medtem ko Air France dovoljuje velikodušnejših 26 funtov (12 kg) kot skupno težo vaše ročne prtljage plus vaš osebni predmet. Razmislite o nakupu majhne tehtnice za prtljago, da stehtate torbo pred odhodom; tako lahko predmete prerazporedite ali zavržete v zasebnosti svojega doma in ne na letališkem pultu.

Ne predvidevajte, da vaša ročna prtljaga ne bo preverjena

Tudi če je vaša torba popolnoma v mejah teže in velikosti vaše letalske družbe, jo boste morda morali še vedno preveriti na izhodu, če je letalo zelo polno ali je manjše letalo od pričakovanega. Samo v primeru, da se vam to zgodi, poskrbite, da bo vse, kar je resnično ključnega pomena – potni dokumenti, dragi pripomočki, zdravila – shranjeno v osebnem predmetu, ki ga hranite s seboj, in ne v ročni prtljagi, ki jo pregledujete.

Prepričajte se tudi, da je na vaši ročni prtljagi oznaka za prtljago; s oddano oddano prtljago se občasno napačno ravna tako kot z običajno oddano prtljago, zato boste želeli svoje kontaktne podatke na torbi, če jo vaša letalska družba zavede.

Ne pozabite na osnovne stvari med letom

Zlasti pri daljših letih boste želeli svojo ročno torbo opremiti s potrebnimi pripomočki, kot so slušalke za ušesa/slušalke (nekatere letalske družbe jih zaračunajo), antibakterijsko razkužilo za roke (da se boste izognili klicam med letom), masko za oči. , potovalno blazino in obilo bralnega gradiva. Za več idej glejte Seznam embalaže bistvenih ročnih torb.

Ne pozabite predhodno plačati za vašo ročno prtljago

Nekateri nizkocenovni prevozniki, vključno s Spirit in Frontier, zaračunavajo pristojbine ne le za oddano prtljago, ampak tudi za ročno prtljago. Za ročno prtljago boste plačali najnižjo možno pristojbino, če jo plačate prek spleta vnaprej in ne ob prihodu na letališče. Če veste, da boste na svoj let prinesli ročno prtljago, jo plačajte ob rezervaciji.

Recommended Articles