11 najboljših pohodniških poti na svetu

Za nekatere ljubitelje narave je preprostost, da si zavežejo pohodne čevlje in se odpravijo v oddaljeno državo, zelo privlačna. Čist svež zrak, samota in tišina pokrajine so nekatere stvari, ki motivirajo pohodnike, da se lotijo ​​trekingov in pohodniških poti po vsem svetu.

Do nekaterih najlepših pokrajin na svetu je mogoče priti le peš. In medtem ko je veliko najboljših pohodov na svetu večdnevnih potovanj, so nekateri enodnevni pohodi, ki se jih lahko loti vsakdo v spodobni fizični kondiciji.

Priljubljene pohodniške poti najdemo po vsem svetu, na različnih terenih, nekatere pa omogočajo dostop do zgodovinskih zakladov. V Himalaji starodavne sprehajalne poti povezujejo vasi in vodijo mimo najvišjih gora na svetu. V drugih delih sveta vas bodo pohodi popeljali do starodavnih ruševin, v globoke kanjone, vzdolž vetrovnih obal ali v vrtoglave višine.

Za navdih pri načrtovanju vaše naslednje epske pustolovščine si oglejte naš seznam najboljših pohodov na svetu.

1. Inca Trail, Peru

Spust z Inkovske poti v Machu Pichu ob sončnem vzhodu je ena največjih življenjskih izkušenj. Inkovska pot ni za tiste s slabim srcem. Inkovska pot je 42 kilometrov (26 milj) dolga pot, ki vas popelje čez dva 13.000-metrska prelaza.

2. Annapurna Circuit, Nepal

Pot Annapurna Circuit je 17-dnevno, 205-kilometrsko (108-miljsko) potovanje po nekaterih najvišjih vrhovih na planetu. Pot se začne navzdol v soparni džungli in se vzpne precej nad gozdno mejo.

3. Kilimanjaro, Tanzania

Kilimandžaro je eno najbolj ikoničnih mest v vsej Afriki in pohod na vrh je na seznamu mnogih ljudi. Pravzaprav se vsako leto na ta pohod odpravi približno 30.000 ljudi. Odvisno od poti so vaše možnosti za dokončanje pohoda precej dobre.

4. Everest Base Camp, Nepal

Gor in dol sta verjetno dve najboljši besedi za opis pohoda Everest Base Camp (EBC). Ta 65-kilometrska enosmerna pot se dobesedno vzpenja po gorskem grebenu, nato se spusti do reke, nato pa se povzpne na drug gorski greben, ko se pripelje do baznega tabora. Pohod v povprečju traja od 12 do 14 dni in je visok.

5. W Circuit, Torres Del Paine NP, Chile

W Circuit v narodnem parku Torres Del Paine, ki se nahaja v najjužnejši regiji Čila, je eden najbolj znanih pohodov na svetu. To razgibano in odmaknjeno območje, ki ga zlahka prepoznamo po nazobčanih skalnih stolpih in ledeniških jezerih, privablja pohodnike z vsega sveta.

6. Samaria Gorge, Greece

Pohod po soteski Samaria je najboljši pohod na otoku Kreta in ena glavnih znamenitosti Krete. Ta enosmerni pohod, ki se začne v borovih gozdovih, se spusti skozi ozko dolino in se na koncu konča pri Libijskem morju. Pohod je dolg nekaj več kot 16 kilometrov, spustili pa se boste čez 1500 metrov.

7. Cinque Terre Hike, Italy

Pohod po Cinque Terre, ki je dolgo veljal za enega najlepših pohodov v Italiji, je enostaven enodnevni pohod med vasmi, ki ležijo na razgibanih obmorskih gorah. Ob sprehodu po tej starodavni poti s penečimi se modrimi vodami Sredozemskega morja pod seboj boste pozabili na vložen trud.

8. Milford Track, New Zealand

Milford Track je 53-kilometrsko (33-miljsko) epsko potovanje po Južnem otoku Nove Zelandije, ki zajema nekaj najlepših pokrajin, ki jih država ponuja. V petih dneh se boste peljali mimo neštetih slapov, vključno s slapovi Sutherland, najvišjimi na Novi Zelandiji.

9. Bright Angel Trail, Grand Canyon NP, USA

Ko pokukate čez rob Grand Canyona, boste videli pohodniško pot, ki se vije po pobočju pečine čez široko ravnino in se nato spet spusti proti reki Colorado. Kar gledate, je svetovno znana pot Bright Angel Trail.

10. West Coast Trail, Canada

Pot West Coast Trail, ki se nahaja ob divji pacifiški obali otoka Vancouver, je ena najbolj spektakularnih pomorskih pohodov v Kanadi. Pot je dolga 75 kilometrov (46 milj) in je bila prvotno zasnovana kot reševalna pot za ladje, ki so potonile v nevarnem morju tik ob obali. Pot traja od šest do osem dni.

11. Tour du Mont Blanc, Europe

Eden izmed bolj luksuznih pohodov na svetu je Tour du Mont Blanc. 170 kilometrov (106 milj) pot prečka Francijo, Švico in Italijo in je običajno končana v 11 ali 12 dneh. Pokrajina vzdolž poti je spektakularna, ko se vzpenjate in spuščate okoli masiva Mont Blanc.

Recommended Articles