Kam po Italiji pozimi?

Polet v Italijo je čudovit poleti, ko lahko izkoristite tople večere in uživate v večerji na terasi ter kozarcu dobrega vina. Danes pa smo se odločili, da vam predstavimo še nekaj predlogov, kam po Italiji pozimi. Tukaj so favoriti letošnje zime!

Benetke

Vsak mestni vodnik v Benetkah vam bo povedal, da je vožnja z gondolo “must-do” vašega potovanja, vendar so cene precej zasoljene, zlasti poleti. Pozimi je obiskovalcev mnogo manj, kar pomeni, da lahko izkoristite znižane cene za vse, od vožnje z gondolo do hotelskih sob. Tako lahko uživate v raziskovanju Benetk s precej nižjim proračunom!

Poleg tega je neprijeten vonj, ki se lahko dvigne iz stoječe vode v kanalih, veliko bolj obvladljiv brez vročega poletnega sonca, zaradi česar je obisk Benetk pozimi veliko prijetnejši. Lahko se sprehajate po ulicah in se namesto neprijetnega vonja popeljete z gondolo, ki jo spremlja romantična megla.

Priporočamo tudi, da obiščete festival Carnavale, ki poteka dva tedna pred začetkom Lenta. Ta festival sicer pritegne ogromno ljudi, a ponuja veličasten spektakel in živahno zabavo, zaradi česar so Benetke zagotovo eno najboljših krajev za potovanje po Italiji pozimi!

Dolomiti

Smučišča v Italiji so nedvomno ena najboljših v Evropi. Dolomiti so celo na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Ne glede na to, ali ste začetnik v smučanju, ali pa se želite odpraviti tja z družino, imate na voljo nešteto destinacij. Ena izmed bolj znanih so Passo Tonale, Alta Badia in Sauze d’Oulx. Obstaja pa tudi veliko aktivnosti zunaj proge.

Si lahko predstavljate kaj boljšega. kot je gretje na kaminu po celodnevnem smučanju v Italiji. Pred tem pa ste si privoščili slastne italijanske testeninam in kozarec rdečega vina. Mi temu pravimo hedonizem!

Torino

Po vsej Italiji so čudovite božične tržnice, a Torino prekaša vse, zaradi impresivnih božičnih lučk razstavljenih po celem mestu. Na trgu Piazza Borga Dora se ogromno božično drevo dviga nad tržnicami, kjer prodajajo hrano, darila in okraske. Lahko se vkrcate na brezplačni avtobus s Piazze Castello, da si po celodnevnem ogledu prihranite nekaj energije.

Torino slovi tudi po svoji vsakodnevni tržnici na Porta Palatini, kjer najdete razkošne izložbe sirov, suhomesnatih izdelkov in tartufov. Poleg tega je Torino precej blizu smučišč v Alpah, ko se boste naveličali mestnega življenja.

Rim

Za katoličane je malo bolj posebnih doživetij kot slišati, kako papež mašuje v Rimu na božični večer. Ogled maše je brezplačen, vstopnic za božično mašo v baziliki svetega Petra pa je težko dobiti. Običajno se razprodajo mesece vnaprej. Brez vstopnic si lahko še vedno ogledate mašo na velikanskih zaslonih na Trgu svetega Petra tik pred baziliko.

Za muzeje in druge turistične znamenitosti, kot so Kolosej, Forum in galerija Borghese, lahko pričakujete krajše čakalne vrste, saj pozimi v Rim prihaja manj obiskovalcev. Preverite odpiralni čas, saj se pozimi lahko razlikujejo. Te znamenitosti se običajno zaprejo na božič in novo leto, vendar je božič v Rimu še vedno zelo poseben.

Sicilija

Sicilija pozimi uživa v prijetnih temperaturah. Otok tudi prejme relativno malo padavin v primerjavi s preostalo Italijo. Pričakujete lahko mnogo manj turistov kot poleti. To pomeni, da lahko uživate v Palermu in Sirakuzi brez množice ljudi, hkrati pa še vedno poskusite najboljše okuse južne Italije.

Sicilija, ki ponuja spremembo iz rimske zgodovine, ima nekaj lepih grških arheoloških najdišč, vključno z Unescovo svetovno dediščino Valle dei Templi v Agrigentu. V zimskih mesecih ga lahko mirno raziščete, čeprav s krajšim delovnim časom.

Recommended Articles