8 najboljših krajev za študij v tujini leta 2022

Številni študenti želijo oditi v tujino po več kot enem letu soočanja z omejitvami, ki jih prinaša Covid. Želja po potovanjih je močna, zato je razmišljanje o možnosti študija v tujini leta 2022 logična izbira. Ker so meje na nekaterih destinacijah še vedno zaprte, očitno razmišljate: kam naj grem?

Pomembno je, da najdete program na destinaciji, ki ne bo odprta le za študente leta 2022, ampak vam bo dala tudi dragocene veščine, priložnost, da se potopite v lokalno kulturo in kjer lahko ostanete na pravi poti do svojega diplomskega programa.

Poiščite navdih, ki ga potrebujete za študij v tujini, tako da raziščete te razburljive možnosti in svoje izobraževanje popeljete na višjo raven.

1. Italija

S svojo neverjetno hrano, čudovito umetnostjo in dinamično zgodovino je Italija najbolj iskana destinacija za študente, ki želijo študij v tujini. Študijski programi v tujini v Italiji imajo edinstveno mešanico italijanskih kulturnih študij in tečajev v različnih smereh od poslovanja do likovne umetnosti. Večina programov zahteva malo ali nič študija italijanskega jezika, zaradi česar je Italija dostopna študentom. Tu so tudi kinematografske pokrajine, ikonična zgodovinska mesta na vsakem vogalu in sladoled v barvah, za katere sploh niste vedeli, da obstajajo.

2. Španija

Španija se povezuje z zgodovinskimi festivali, siestami in plesalci flamenka. In veliko več kot le stereotipne stvari; obstajajo tudi odlični pohodi po vsej državi, čudovite plaže in neskončna raznolikost jamón serrano. Vsako leto se na tisoče študentov odpravi v Španijo, da bi se naučili španščine (duh!) in obiskovali tečaje mednarodnega poslovanja, evropskih študij in še več. Raznolikost programov študija v tujini v Španiji zagotavlja pogoje za bivanje in učilnico na vaši osebni poti. Demografija študentov, ki študirajo v tujini, bo zelo raznolika, toda če se želite le oddahniti z domačini ob kozarcu sangrije, brez skrbi. Prebivalci te države ne ljubijo nič drugega kot klepetanje, delitev hrane in sončenje.

3. Anglija

Ali gre za značilnosti zgodovinske vezi Anglije s številnimi deli sveta … ali profil Davida Beckhama … ali čuden žargon … ali grad Harryja Potterja … toda študenti iz nekega razloga radi študirajo v Angliji. Idealno za študente, ki še nikoli niso bili izven države, Anglija ponuja bolj subtilen izlet v svet kulturnih razlik. Angleško govorijo povsod in iskanje svojih najljubših blagovnih znamk od doma verjetno ne bo težava.

4. Francija

Od bleščečih mestnih lučk in znamenitosti Pariza do obalnega sonca in zabave na francoski rivieri, študentje ljubijo romantično Francijo. Programi so na voljo na tako različnih lokacijah, kot sta svetovljanski Pariz ali srednjeveški Avignon, z možnostmi v francoščini ali angleščini.

5. Nemčija

Morda zato, ker je Nemčija dom svetovno znanega Oktoberfesta in gradu Neuschwanstein (Disneyjev navdih), vendar ni mogoče zanikati, da študente privlačijo številni užitki nemške kulture in njenega izobraževalnega svetovnega razreda. To je odličen kraj za študij poslovanja, trdih znanosti in nemščine.

6. Avstralija

Od potapljanja z masko na Velikem koralnem grebenu do pohodništva v Outbacku in raziskovanja velemesta Sydney. Avstralija je dom nekaterih najboljših univerz na svetu. Tu lahko študenti študirajo praktično vse smeri, toda zvezdne teme vključujejo posel, humanistiko in vsa znanstvena področja.

7. Japonska

S čudovito arhitekturo, podobno zenu, nekaterimi najsodobnejšimi pripomočki na svetu in sušijem, Japonska študentom ponuja čudovito bogato kulturo za raziskovanje. Japonska ima popolno stičišče sodobnega udobja in zgodovinskega okolja (skoraj vsako mesto ima starodavni budistični tempelj), torej ne glede na to, ali ste ljubitelj sodobne mange ali starodavni samurajski bojevnik, nekaj se bo našlo zavsakega.

8. Kitajska

Študenti se zbirajo na študijih v mestih, kot so Peking, Šanghaj in Hongkong, zaradi konkurenčne prednosti, ki jo bo prinesla njihovim življenjepisom. Ker je največje nastajajoče gospodarstvo na svetu, znanje mandarinščine ali kantonščine daje študentom konkurenčno prednost na trgu dela. Prav tako boste lahko iz prve roke videli, kako zapleteno je Kitajska vključena v svetovni trg.

Recommended Articles