Lepota Islandije

Islandija je otoška država v severnem Atlantiku, ki se nahaja južno od polarnega kroga. Je približno 290 kilometrov južno od Grenlandije, 860 kilometrov od Škotske in približno 4.200 kilometrov od New Yorka. Čeprav država obsega številne otoke, glavni otok pokriva 98,8 % celotne površine države. Glavni otok je drugi največji evropski in 18. največji otok na svetu.

1. Islandija ima nekaj najlepših pokrajin na Zemlji

Islandija je sestavljena iz raznolike pokrajine, ki vključuje ledenike, geotermalne vroče izvire, spektakularne ledene jame, osupljive slapove in črne peščene plaže. Njegova neverjetno raznolika pokrajina je tisto, zaradi česar so popotniki tako navdušeni nad to nordijsko otoško državo in je enostavno eno najlepših krajev na svetu.

2. Obstaja ogromno naravnih zakladov

Na Islandiji je vrsta naravnih zakladov, ki jih popotniki radi raziskujejo.

3. Popotniki se Islandije ne bodo nikoli naveličali

Obstaja razlog, zakaj se je turizem na Islandiji povečal. Ni kraja na zemlji, kjer bi popotniki lahko obiskali termalni izvir, kot je na zgornji sliki, in videli ogromne ledenike v enem dnevu.

4. Osupljive ledene jame

Vatnajökull je največji ledenik na Islandiji in v Evropi, ki pokriva osem odstotkov kopnega države. Ker je tako obsežna, bodo popotniki našli številne ledene jame.

5. To so sanje pohodnika

Ne glede na to, ali uživate v pohodih na vrhove ledenikov ali dosežete vrh visoke gore in si ogledate osupljive slapove, obstaja več regij na Islandiji, ki so idealne za pohod. Popotniki se lahko odpravijo na pohodništvo po narodnih parkih, dosežejo vrhove vulkanov ali se znajdejo v ledenih jamah.

6. Narod je znan po svojih osupljivih slapovih

Islandija je dom številnih slapov in vsak od njih je osupljiv. Eden najbolj znanih in najbolj priljubljenih med turisti je Gullfoss.

7. Islandija je skoraj predobra, da bi bila resnična

Težko je imenovati najlepši kraj na Islandiji, ker je otok poln hektarjev osupljivega podeželja, očarljivih mest, spektakularnih slapov in kraja, kjer iz ledu izbruhne staljena lava. Čeprav se lahko zdi nekoliko presenetljivo, Vodnik po Islandiji predlaga, da za ogled vseh raznolikih pokrajin na Islandiji naenkrat načrtujete enodnevni izlet na polotok Snaefellsnes, poimenovan “Islandija v malem”.

8. Islandsko nebo je navdihnilo številne popotnike

Čist zrak in temne noči Islandije so idealna lokacija za opazovanje zvezd.

9. Modra laguna je najbolj znano geotermalno zdravilišče na svetu

Medtem ko slavna Modra laguna privablja na Islandijo na milijone obiskovalcev in je to za nekatere popotnike morda oviro, na svetu ni nič podobnega. Modra laguna je geotermalno zdravilišče z mlečno modrimi vodami na ozadju pokrajin črne lave.

Recommended Articles