Načini obvladovanja stresa

Ko gre za obvladovanje stresa, lahko preproste spremembe bistveno izboljšajo vaše splošno zdravje in zmanjšajo stres. Če imate orodja in strategije, na katere se lahko obrnete v stresnih situacijah, lahko preprečite stopnjevanje ravni stresa.

Poiščite ravnovesje

Pomembno je, da nekaj svojega časa strukturirate tako, da ste lahko udobno zaposleni, ne da bi bili preobremenjeni, pravi Brown. »Trdo delo običajno ne pomeni učinkovitega dela,« je dejal. Pravzaprav lahko preveč dela zmanjša produktivnost.

Bodite prijazni do sebe

Razumevanje, da niste šibki, ker čutite stres, je pomembno, pravi Brown. Stres je zelo normalna reakcija na stresorje v vašem življenju.

Obrnite se na ljudi, ki jim zaupate

Preden se vaša raven stresa stopnjuje, se obrnite na nekoga, ki mu zaupate, na primer prijatelja, družinskega člana ali sodelavca. Deljenje svojih občutkov ali izražanje skrbi lahko pomaga zmanjšati stres.

Vodite dnevnik

Vzemite si čas za razmislek o svojem dnevu. Zapišite vse svoje misli ali občutke. To je lahko koristno orodje, ki vam pomaga bolje razumeti svoje stresorje in kako se odzivate na stres, pravi Brown.

Jejte dobro uravnotežene, redne obroke

Ko gre za obvladovanje stresa, je pravilna prehrana vaš prijatelj. Preskakovanje obrokov lahko zniža vaš krvni sladkor, kar lahko zmanjša vaše razpoloženje. V nekaterih primerih lahko to sproži tudi intenzivne občutke jeze in frustracije, pravi Brown.

Redno telovadi

Redna telesna dejavnost lahko izboljša vaše splošno zdravje in zmanjša raven stresa. Ko vadite, vaše telo sprošča endorfine. Ti hormoni dobrega počutja lahko tudi lajšajo simptome depresije in tesnobe.

Poskrbite za veliko počitka

Vaša sposobnost obvladovanja stresa se zmanjša, ko ste utrujeni. Vsako noč poskusite dobiti priporočenih sedem do devet ur. Če imate nespečnost, si prizadevajte za čim več spanja, nato pa čez dan vgradite obdobja počitka.

Vadite sprostitvene vaje

Te vaje, ki lahko vključujejo globoko, počasno dihanje in postopno sproščanje mišic, vključujejo napenjanje in nato sproščanje različnih skupin mišic.

Poskusite si vzemite tri minute, trikrat na dan za vadbo teh vaj, pravi dr. Russell Morfitt, psiholog.

Načrtujte svoje skrbi

Čeprav se vam sprva morda zdi nerodno, razmislite o razporedu skrbi za določene dele dneva, pravi Morfitt. “Ko se naslonimo na svoje strahove tako, da namerno iščemo svoje stresorje in se jim ne izogibamo ali jim pobegnemo, ti pogosto izgubijo svojo moč,” je dejal.

Recommended Articles