Enostaven domači piščančji ramen

Udoben, živahen in okusen domači piščančji ramen, ki ga lahko pripravite doma!

Opis

Enostaven domač piščančji ramen z okusno juho, pečenim piščancem, svežo zelenjavo, veliko rezancev in mehko kuhanim jajcem. Po navdihu tradicionalnega japonskega ramena, a na mizi v manj kot eni uri.

Sestavine

  • 2 piščančji prsi (brez kosti, s kožo)*
  • košer sol in sveže mlet črni poper
  • 1 žlica nesoljenega masla
  • 2 žlici sezamovega ali rastlinskega olja
  • 2 žlici mletega svežega ingverja
  • 1 žlica svežega sesekljanega česna
  • 3 žlice sojine omake z nizko vsebnostjo natrija
  • 2 žlici mirina
  • 4 skodelice bogate piščančje juhe
  • 1 skodelica posušenih gob šitake (ali 1/2 skodelice svežih)
  • 1-2 žlici morske soli po okusu
  • 2 veliki jajci
  • 1/2 skodelice narezane zelene mlade čebule
  • 2-3 pakiranih posušenih rezancev ramen

Neobvezno: svež jalapeño ali rezine čilija, za serviranje

Navodila

Specite piščanca: Pečico segrejte na 180C. Piščanca obilno začinite s soljo in poprom. V veliki ponvi za pečico na srednjem ognju stopite maslo. Dodamo piščanca s kožo navzdol in pečemo, dokler koža ni zlato rjava in se zlahka sprosti iz ponve, približno 5-7 minut. Piščanca obrnemo in pečemo še 4-5 minut, dokler ni zlato rjavo. Ponev prestavimo v pečico in pečemo 15-20 minut, dokler ni piščanec pečen. Odstranite iz pečice, prenesite piščanca na krožnik in pokrijte s folijo, dokler ni pripravljen za serviranje.

Pripravite juho ramen: v velikem loncu na srednjem ognju segrejte olje, dokler ne zasije. Dodajte česen in ingver ter kuhajte nekaj minut, dokler se ne zmehča. Dodamo sojino omako in mirin ter premešamo. Kuhajte še eno minuto. Dodamo juho, pokrijemo in zavremo. Odstranite pokrov in pustite vreti nepokrito 5 minut, nato dodajte posušene gobe. Nežno dušimo še 10 minut in po okusu začinimo s soljo.

Naredite mehko kuhana jajca: lonec napolnite s toliko vode, da pokrije jajca, in zavrite. Jajca (še vedno hladna iz hladilnika) nežno spustimo v vrelo vodo in pustimo vreti 7 minut (za rahlo tekoč jarm) ali 8 minut (za mehak, a napet). Medtem napolnite veliko posodo z ledeno vodo. Ko se časovnik konča, prestavite jajca v ledeno kopel, da ustavite postopek kuhanja. Počakajte vsaj 5 minut oziroma dokler se ne ohladi dovolj za rokovanje, nato previdno olupite lupino in jo po dolžini prepolovite. Odstavimo, dokler ni pripravljen za serviranje.

Sestavite sklede za ramen: medtem sesekljajte mlado čebulo in jalapeño (če ga uporabljate). Piščanca narežite na tanke koščke. Date ga na stran. Ko se jajca kuhajo, v vrelo vodo dodamo ramenske rezance. Kuhajte 2-3 minute, dokler se ne zmehčajo, nato rezance razdelite v dve veliki skledi. Dodajte narezan piščanec in ramensko juho. Prelijte s svežo zeleno mlado čebulo, jalapeño in mehko kuhanim jajcem. Postrezite takoj.

Recommended Articles