Preprosta ideja za zajtrk: francoski toast!

Hiter in enostaven recept za okusen zajtrk, pripravljen v samo 10 minutah!

Sestavine

  • 3 žlice koruznega škroba
  • 1/2 skodelice mandljevega mleka (menimo tudi, da bi lahko uporabili ovseno ali kokosovo mleko)
  • 2 žlički javorjevega sirupa
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1/8 žličke soli (kala namak – doda okus jajc // ali podmorska sol)
  • 1/2 žličke mletega cimeta
  • 1 žlica pretlačene zrele banane
  • 1 žlica mlete kurkume (neobvezno // za barvo)
  • 2 velika kosa toasta
  • 2 žlički masla
  • Orehovo maslo
  • Sadje po izbiri (narezane banane, sveže jagodičje ali kompot)
  • Javorjev sirup
  • Sladkor v prahu
  • Kokosova stepena smetana

Navodila

TESTO: V plitvo skledo ali pekač dodajte koruzni škrob, nato med stepanjem počasi dodajte mleko brez mleka. Popolnoma premešajte, da se prepričate, da ni grudic. Nato dodajte javorjev sirup, vanilijev ekstrakt, črno sol (ali morsko sol), cimet, zrelo pretlačeno banano (doda kremasto teksturo in subtilno sladkost – izpustite, če banane ne marate) in kurkumo (neobvezno – za barvo). Spet stepemo, da se združi. Nato segrejte veliko ponev na srednjem ognju.

OMAKA: Medtem dodajte rezine kruha v testo in jih namakajte na vsaki strani za ~ 15-20 sekund. Ne sme biti preveč mokra, vendar morajo biti dobro prevlečene. Možnost, da vsako stran potresete z malo več cimeta.

KUHNJE: V vročo ponev dodajte malo masla in toliko kosov francoskega toasta, da se udobno prilegajo. Pecite približno 2 minuti oziroma dokler spodnja stran ne postane zlato rjave barve. Nato obrnite z vilicami ali lopatico in kuhajte še 2 minuti ali dokler obe strani ne postaneta zlato rjavi in ​​karamelizirani. Po potrebi ponavljajte, dokler ni pripravljen ves francoski toast.

POROČILO: Postrezite takšno, kot je, ali (po naši želji) z orehovim maslom, svežim sadjem in javorjevim sirupom. Lahko potresete tudi z sladkorjem v prahu ali dodate kokosovo stepeno smetano.

Testo lahko pripravite do 2 dni vnaprej, čeprav je najbolje, če je sveže. Uživajte!

Recommended Articles