DELAVNICA – Cirkulacija 2: Arduino praktikum = novodobni tehno intenziv
07.12.2013 14:00, Centralna Postaja, Koroška cesta 5, 2000 Maribor
DELAVNICA – Cirkulacija 2: Arduino praktikum = novodobni tehno intenziv
Uvodna delavnica na področju digitalne elektronike z navdušujočim mentorstvom članov Cirkulacije 2

sobota, 7. december od 14.00 do 19.00 – z večernim prigodnim programom ob 20h

Prototipske robotske naprave in vmesniki, ki jih zadnja leta oblikujemo v projektih Cirkulacije 2, temeljijo na mikrokontrolerskem razvojnem okolju arduino. Programsko okolje omogoča sprotne spremembe sistema, ki brez mikroračunalnika niso enostavne. Osnovni pogoj pa je preverjeno delujoča vhodno-izhodna elektronika, ki je mikroračunalnikova neposredna povezava z okoljem.

V celodnevni seansi bomo spoznali načine, kako s ploščico arduino zaznavati in posegati v fizično okolje. Uporabili bomo: potenciometre, upore, kondenzatorje, releje, stikala, transistorje, svetilne diode, motorje. Spoznali bomo splošne lastnosti ploščice arduino ter nekaj osnov elektronike in programiranja. Komunicirali bomo s svetlobo, zvokom, obračanjem gumba, pritiskom tipke. Povezani bomo z računalnikom ali pa tudi ne. Skušali bomo omogočiti udeležencem prestopiti prag do samostojnega nadaljnjega raziskovanja platforme arduino.

Udeleženci prinesejo svoje prenosne računalnike in razvojno ploščico arduino, če jo imajo. Kotizacija vsakega udeleženca je 10€, kar pokrije stroške uporabljenega materiala in “bobi palčke”. V kolikor imajo udeleženci svojo arduino ploščico, naj jo prinesejo s sabo.

Na ogled bo tudi nekaj dosedaj izdelanih prototipov. Zvečer bo interaktivni robokulturni program z glavno točko: Socializacija Asociale.

Vabljeni k predhodni prijavi na pina@centralnapostaja.si ali 08-384-54-53

Število mest je omejeno.

Fotogalerija @Flickr >>