Lada Cerar: Odpihni moje račune! / Blow my bills away!
21.02.2013 19:00 – 17.03.2013, Centralna postaja, Koroška cesta 5
Lada Cerar: Odpihni moje račune! / Blow my bills away!
Odpihni moje račune! Blow my bills away!
Lada Cerar: Odpihni moje račune! / Blow my bills away!
Centralna Postaja
Vsi se utapljamo v računih in le redki z lahkoto plavajo v morju vsakodnevnih stroškov in položnic. Mnogi so se že vpisali med neplavalce. Med utopljenci pa je vse več umetnikov. Projekt Blow my bills away Lade Cerar v bistvu ponuja »rešitev«. Resda le za umetnico, a vendarle.
Če ste morebitni sponzor umetnosti, ljubitelj origamijev, računovodja, ali pa vas zgolj zanima, kako se je na duhovit in liričen način s položnicami spopadla umetnica, ki se želi znebiti svojih računov, ki jih je skrbno zbirala in malo manj rada plačevala zadnjih nekaj let, ste 21. februarja ob 20. uri vabljeni v Centralno postajo.

Vabljeni vsi plavalci, pol plavalci in neplavalci!

Projekt je bil premierno prikazan avgusta 2012 v Projektnem prostoru Aksioma.

Lada Cerar (1974) je leta 2002 diplomirala iz kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Samozaposlena v kulturi deluje samostojno in znotraj skupine KOLEKTIVA (Vesna Bukovec, Lada Cerar in Metka Zupanič) od leta 2002.
Cerarjevo bi lahko označili kot umetnico, ki se v svojih projektih pogosto loteva socialnih in družbenih tem. Inspiracijo za svoja dela išče v privatni sferi, ki jo vpenja v širši družbeni kontekst. Gledalca sooča z aktualnimi problemi današnje družbe, kot so npr. starostniki v projektu Kdo se boji strarih ljudi, zdravstvo v projektu Umetnost kot terapija ali pa finance v tokratnem projektu.
Sodelovala je na mnogih domačih in mednarodnih razstavah kot so Slovenska umetnost med 1995-2005 v Moderni Galeriji,v galeriji Škuc, galeriji P74, Likovnem salonu v Celju, Mariboru, Slovenj Gradcu, na 45. Oktobarskem salonu v Beogradu, v Sarejevu, Zagrebu, na razstavi Narratives, -357+65 Two generations v Kunsthaus Graz, na 11. Bienalu mladih v Atenah, v galeriji A + A v Benetkah, Veroni, Rimu, Bratislavi, Dunaju… Udeležila se je rezidenc v Notingamu, Berlinu, avstrijskem Gradcu in italijanski Gorici.

Produkcija: Lada Cerar, 2012
Soprodukcija mariborske postavitve: Centralna postaja in Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana
www.aksioma.org

Zahvaljujemo se za podporo: Generali Slovenija

Razstavo v Centralni postaji podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport RS.