uho; oko: Zavod za umetnost in tehnologijo Maribor
uho; oko: Zavod za umetnost in tehnologijo Maribor
Zavod je bil ustanovljen leta 2009. Združuje različne vidike novih IKT ter omogoča izvedbo večplastnih multimedijskih projektov. S snovanjem inovativnih tehničnih rešitev in izvajanjem umetniških projektov s področja digitalne kulture in IKT združevanja različnih novomedijskih praks se v Zavodu uho; oko: ustvarja nova ustvarjalna platforma umetnikov, javnih in zasebnih zavodov, fundacij, društev, akademikov in IT industrije iz lokalnega okolja, Slovenije in tujine.
Delovanje Zavoda uho; oko: se deli na več različnih modulov/programov/projektov/produkcijskih enot. Sodelujemo z različnimi festivali, organizacijami in institucijami tako v Sloveniji, kakor tudi drugod po svetu.
Od leta 2009 smo sodelovali na festivalu MFRU, Etnika, KIBLIX, Izzven, Mariboring. Predstavili pa smo tudi kar nekaj svojih projektov Elektroakustika, EXP_LAB, Beli šum. Sodelovali smo s tujimi umetniki iz mnogih evropskih in azijskih držav, med drugim z Maurizio Martinucci, Simon Berz, Paul Prudence, La belle indeference, Stefan Rummel, Frank Bretschneider…
Najpomembnejši projekt v letu 2012 je bil CENTRALNA POSTAJA, ki deluje kot aktiven prostor s stalnim naborom dogodkov, tako festivalskih kot novo nastalih (ko)produkcijskih vsebin. Pod eno streho vzpostavlja in združuje AV in intermedijsko produkcijo, izobraževalne aktivnosti, informacijski center in arhivsko gradivo ter javni dostop do njega, hkrati pa uresničuje vizijo in vzpostavlja relevanten produkcijski center.
Stran zavoda uho: oko: >>