BELI ŠUM #31: Pablo Sanz (UK, ESP)
21.01.2016 20:30, CENTRALNA POSTAJA MARIBOR
BELI ŠUM #31: Pablo Sanz (UK, ESP)
Beli Šum 2016 – ciklus sodobne av produkcije

SPLETNI PRENOS V ŽIVO / LIVE BROADCAST: http://www.centralnapostaja.si/Default.aspx?ModulID=1053

Beli Šum podpira in afirmira sodobno slovensko avdio-vizualno produkcijo, s poudarkom na lokalnih umetnikih mlajše generacije, kot tudi na že uveljavljenih avtorjih srednje generacije. Beli šum na eni strani deluje v realnem, fizičnem prostoru, kar omogoča neposredno estetsko izkušnjo – se pravi žive trenutke za uho in oko, hkrati pa tudi interakcijo med avtorji in občinstvom. Na drugi strani pa prek občasnih živih prenosov v eter obeh slovenskih študentskih postaj (Radio Študent in MARŠ) ter prek internetnega prenosa v eter spletne strani Twitch presega lokalno zasidra…

PABLO SANZ

SLO
Pablo Sanz, je španski umetnik, skladatelj in terenski snemalec zvokov, trenutno bivajoč v Veliki Britaniji. Usmerjen je v ustvarjanje terenskih projektov, večkanalnih instalacij, nastopov v živo z globljim pomenom, slušnih izdelkov in v izdajanje publikacij. Njegove dejavnosti obsegajo raziskovanje estetskih in prostorskih vidikov zvočne percepcije. Osnova tega so okolijski zvoki s primesjo podaljšane slušne tehnologije, fizičnim arhitekturnim prostorom in prostorsko-zvočnimi strategijami. V njegovem delu imata temeljni pomen zaznava in medsebojna povezava med sluhom, snovjo, časom in prostorom.

ENG
Pablo Sanz is a Spanish-born artist, composer and field recordist currently based in the UK. He makes site-specific projects, multichannel installations, immersive live performances, headphone pieces and publications. His activities are engaged with the exploration of aesthetic and spatial aspects of sonic perception, working primarily with environmental sound as raw material, extended listening technologies, architectural physical space and spatial audio strategies. Thresholds of perception and the interrelations between hearing, matter, time and space are essential in his creative practice.

S prijazno podporo Ministrstva za kulturo Slovenije, Mestne občine Maribor, radia aporee, Centralne postaje Maribor.

Vabljeni, vstopnine ni!