BELI ŠUM #28/ BORUT SAVSKI – Tako umira Pravični II (zvočno-vizualna alegorija)
18.12.2015 20:30, CENTRALNA POSTAJA MARIBOR
BELI ŠUM #28/ BORUT SAVSKI – Tako umira Pravični II (zvočno-vizualna alegorija)
Beli Šum 2015 – ciklus sodobne av produkcije

Beli Šum podpira in afirmira sodobno slovensko avdio-vizualno produkcijo, s poudarkom na lokalnih umetnikih mlajše generacije, kot tudi na že uveljavljenih avtorjih srednje generacije. Beli šum na eni strani deluje v realnem, fizičnem prostoru, kar omogoča neposredno estetsko izkušnjo – se pravi žive trenutke za uho in oko, hkrati pa tudi interakcijo med avtorji in občinstvom. Na drugi strani pa prek občasnih živih prenosov v eter obeh slovenskih študentskih postaj (Radio Študent in MARŠ) presega lokalno zasidranost. Beli Šum finančno podpira Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo Slovenije.

Borut Savski – Tako umira Pravični II (zvočno-vizualna alegorija)

Sočasna uporaba algoritmičnih in nesposrednih intervencij na zvoku, računalniška glasba z originalnimi fizičnimi vmesniki, svetlobni generator moire-efekta, zapakirano v alegorično zgodbo o koncu časa.

Menda je referenca znana: Kristus na križu umira za naše grehe – alegorija arhaičnega žrtvovanja bogovom. Nasilje, ki se izvaja na preseku dveh nasprotnih pravičniških pozicij. Svet hibridnih realnosti – red je kaos in kaos je red – popolnoma nepregledno. Ne se z mano pogovarjat o emociji, je dejal Ata. Dekadenca je popolna, je dejal Šurki. Telo je obsoletno, je dejal Stelarc. Tatooji so samomutilacije, samokreacije, identifikacije. Mali človek drži svet na ramenih. Če mu uspe, bo prihodnost ostala. Ali pa…

http://www.3via.org/html.php?htm=borut

v živo:: http://www.centralnapostaja.si/av prenos v živo

v živo:: http://www.centralnapostaja.si/av prenos v živo

Vabljeni, vstopnine ni!

Beli Šum finančno podpira Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo Slovenije.